Vad tycker ni om detta mina kära????

Vi behöver alla inspiration vi våra liv och den här delen är menad att inspirera.

Jag älskar dig mer om du...

KärlekMånga gånger i vardagslivet, finner vi oss inför ett stort och mycket vanligt dilemma. Införstådd i det som händer runt omkring oss finns alltid samma antydan .. "Jag älskar dig om..." eller "Jag tycker om dig mer om du...".

Ofast tror vi att vi endast kan få andras gillande och kärlek, om vi beter oss på ett visst sätt - eller om vi gör något för andra människor. För att vi skall bli omtyckta, tror vi att vi behöver vara tysta, lugna, undergivna - och som alla andra. Vi vågar inte ge uttryck för våra åsikter eftersom vi inte tror att de är accepterade. Den här anpassningen till allmän lydnad och konformitet börjar tidigt i barndomen. Våra föräldrar berättar för oss att vi endast kan bli älskade om vi gör som alla andra säger.

Senare i livet upptäcker vi att vår generositet och konformitet inte är någon garanti för kärlek. Blir vi verkligen mer omtyckta om vi har sådana egenskaper? Kärlek kan ej bytas mot gåvor, mot tjänster och gentjänster och kärlek kan inte köpas. Kärleken kommer av sig själv. Den existerar eller inte.

Kan du verkligen komma ihåg någon situation i vilken du verkligen kände att du hade någons kärlek på riktigt? Förmodligen kan du komma ihåg någon situation. En person som hjälpte dig då du befann dig i kris utan att be om att få någonting tillbaka. Kanske fick du som vuxen veta att dina föräldrar älskade dig ändå, även när du gjorde något dumt. Detta är verklig kärlek.

I de situationer där lydnad och emotionell utpressning ägde rum - kunde du förmodligen inte säga detsamma - snarare blev du accepterad eller tolererad.

Den verkliga kärleken kommer framför allt från det egna självet. Vi kan verkligen inte acceptera och älska andra, med sina goda och dåliga egenskaper, om vi hatar oss själva.

Vi måste kultivera egenkärleken här och nu och i varje stund i livet. Detta är inte lätt - det är svårt att ständigt befinna sig i kontakt med självet - eftersom vår sociala omgivning påverkar oss.

Steg för steg, kan du komma närmare kärleken till det egna självet. Det finns många orsaker till att du bör älska dig själv:

  • För att du accepterar dig själv såsom du är, och du är inte rädd för dina brister. Du kan korrigera dem med tiden, men inga stora förändringar kan ske över natten.
  • För att du inte tänker be om ursäkt för att du lever eller för att du existerar.
  • För att du accepterar livet fullt ut.
  • För att du vågar drömma, önska, sätta upp mål och uppfylla potentialen som du har inom dig. Det är du inte rädd för.
  • För att du, precis som alla andra förtjänar verklig kärlek.
  • För att du, precis som alla andra har rätt att kräva.
  • För att du kan ge till andra osjälviskt.
  • För att livet är värdefullt för dig och för att du lever här och nu.
.


Kommentarer
Postat av: LisaLisa

Naaw TACK! Du ska komma och se hur fint det blir! Sjukt snyggt! Bara sängen kvar nu och sen e det i princip klart=)

Saknar dej min sol. Puss

2008-11-06 @ 19:57:09
URL: http://lajsaminelli.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0