I dag bakar jag surdegslimpor (Urbans Tyska surdegslimpa)
Hej mina vänner
Jag har som sagt gått med i en bakklubb från mejeriet där man får lite annorlunda
recept på surdegsbröd. Så får man också en liten påse med levande surdegskultur.
I söndags så testade jag 1 påse som då skulle resultera i färdig surdeg efer 24 timmar när man då tillsatt 6 dl ljummet vatten, 9 dl rågmjöl. Så idag har jag då gjort först en raskdeg som har jäst i 3 timmar o nu har jag satt i de andra ingredienserna o snart har min första 3 limpor jäst klart o ska in i ugnen. Det är jätte00intressant att baka sådant bröd eftersom jag vet hur nyttigt o hållbart o gott det är. Särskilt bra om man är diabetiker. Så jag får väl prova sälja i Råneå nästa gång jag drar dit.
Började som vanligt med min promenad. Tvätar lite också man är ju kvinna så man kan
göra flera saker samtidigt det är underbart det.
Drar mot jobbet vid 15.30 hämtar upp Anki som åker med sen få vi se hur det går idag
hoppas på det bästa.
Må bäst/Solen
Kommentarer
Trackback